Lowlands 2019: dansen, plezier en modder geven je een tof festivalgevoel

Lowlands door Marcel Krijgsman

 

Lowlands zit er weer op voor dit jaar. Het was een editie die gekenmerkt werd door prachtig weer, met een paar buien op de tweede dag. Resultaat van die buien laat zich al raden: modder op een aantal plekken. Maar is dat erg? Nee, niet in mijn ogen. Een festival kan tegen modder, en een festivalbezoeker al helemaal.

Straattheater

Het straattheater op Lowlands was de afgelopen jaren al wat minder. Nu moest je echt zoeken wilde je het vinden. Jammer want dat is in mijn ogen een van de leuke dingen. Je loopt met een biertje in je hand van tent A naar tent B en onderweg kom je iets heel erg leuks tegen waar je door in verwarring raakt en tegelijk geinteresseerd staat te kijken: theater. Soms grappig, soms absurdistisch en soms acrobatisch.

Maar aan muziek deze editie geen gebrek. Van de disco van Giogrio Moroder naar de heerlijke soul van Jorja Smith tot aan de mega-show van De Staat. En vergeet vooral de enorm toffe shows van Billie Eilish en A$AP Rocky niet. Wauw!!!!

De Staat

De Nederlandse band De Staat haalde werkelijk alles uit de kast om als headliner op de eerste dag te staan. En wat een enorme show gaven ze. On-Nederlands goed zou je welhaast zeggen. Bizar om te zien dat ze in Nederland tot een van de grootste bands gerekend mogen worden, maar in Europa soms nog in kleine keldertjes van een hondertal mensen staan te spelen. Laten we hopen dat dit de komende jaren rap gaat veranderen.

 

Billie Eilish

Het 17-jarige talent Billie Eilish stond voor een stampvolle Alpha tent. En ondanks de regen was het ver om de Alpha heen nog vol. Bizar om te zien al die mensen in de regen voor dit meisje dat inmiddels tot een fenomeen aan het uitgroeien is. Eerder dit jaar nog in een propvol TivoliVredenburg, nu in de grootste tent op Lowlands.

Zelf had ik een show verwacht die wat ingetogen en ‘depri’ zou zijn. Maar de eerste nummers waar ik bij aanwezig was waren juist heel erg vrolijk en gaf een enorme positieve boost in zich.

 

Al met al weer een editie waar ik met veel plezier op terug kan kijken. Op naar 2020.

 

Lowlands 2019: dansen, plezier en modder geven je een tof festivalgevoel
contact opnemen