Lowlands Festival 2018

N.E.R.D. in Alpha op Lowlands

De 26e editie van het festival ‘A Campingflight To Lowlands Paradise’ (kortweg Lowlands genoemd) was er weer een om in te lijsten. Ook dit jaar ging ik de polder bij Biddinghuizen in om voor persbureau Hollandse Hoogte dit event vast te leggen.

 

Uiteraard is de hoofdmoot de muziek. Maar het blijft fantastisch om door de bezoekers heen te lopen en te zien waar zij zich mee bezig houden en dat in beeld te brengen. Of een bezoek aan de Juliet om daar dans en ballet te fotograferen. Alles en iedereen is bijzonder deze dagen.

Een oudgediende deze dagen was Patti Smith. Dit icoon van de punk gaf mij letterlijk kippenvel tijdens haar optreden. Niet dat het muzikaal briljant was (het eerste nummer was soms ook een beetje vals), maar wel dat ik me realiseerde dat daar een ‘grande dame’ stond. Iemand met idealen, principes en muzikaliteit en dat alles samen voegde.

 

Een area waar ik regelmatig terug kwam was die van Kunstbende. Op welk moment ik daar ook binnen kwam, er was altijd plezier. Er waren altijd mensen die lachten, dansten en zongen. Heerlijk om daartussen te lopen.

 

Lowlands was dus ook dit jaar weer meer dan geslaagd. Op naar 2019!

 

Lowlands Festival 2018
Tagged on:             
contact opnemen