Marcel Krijgsman. Wie is hij en wat is zijn werkwijze?


“A photograph has picked up a fact of life, and that fact will live forever”
 – Raghu Rai

Marcel Krijgsman wil verhalen vastleggen.

Als fotograaf draait fotografie bij mij, Marcel Krijgsman, om verhalen en mensen. Met mijn camera vertel ik een verhaal van een persoon, een bedrijf, een evenement of een merk. Maar ook tijdens het maken van beelden, krijg ik van mensen de meest uiteenlopende verhalen te horen die ik vaak weer in de beelden kan verwerken. Ongelofelijk leuk en zeer zeker heel erg leerzaam.
Ik maak foto’s van mensen of waar mensen bij betrokken zijn. Dit doe ik in de vorm van portretten bij een interview, reclamefoto’s voor een dienst of product, modefoto’s, profielportretten, familieportretten, zakelijke portretten, popfotografie etc. Van snelle locatieportretten in reportagestijl tot uitgebreide fotoshoots. In mijn fotografie speel ik met licht, scherpte, standpunten en kleuren. Wat voor een soort opdracht het ook is, in alle situaties wil ik een boeiend en inspirerend beeld maken.
Het mooiste is om mensen centraal te stellen, te laten stralen en vervolgens hen een beeld te geven waar ze enorm trots op zijn omdat ZIJ dat zijn. Naar die ‘wauw-factor’ ben ik altijd op zoek en wil ik mensen geven.
Popfotografie is een tak binnen de fotografie wat net weer een vak apart is. Kenmerkend voor mijn manier is dat ik de foto als een kunstwerk neer wil zetten en het net even iets meer bijzonder wordt. Daarnaast is het de kunst om een concert ‘te lezen’ waardoor je precies de juiste moment eruit pikt. Die kunst versta ik als geen ander.
|

Marcel Krijgsman houdt de focus.

Mijn specialismen liggen binnen de muziekfotografie, editorial (en journalistiek) fotografie en portretfotografie. Daardoor ben ik veelal werkzaam voor bands, festivals, (grote) bedrijven, uitgeverijen, persagentschappen, grote landelijke kranten, overheidsorganisaties en organisaties binnen de culturele sector.
Voor hen maak ik portretten, leg evenementen vast, breng congressen/symposia in beeld, draag zorg voor de juiste PR foto’s, maak een verhaal en maak beeldwerk voor o.a. jaarverslagen en websites. Verder ben ik gespecialiseerd in maken van bedrijfsportretten, social media portretten voor onder andere LinkedIn en familieportretten.
Samen met een aantal bands/artiesten maak ik regelmatig documentaires van hun tour of festival of breng ik hun optredens in beeld. Zo heb ik onder andere met de Nederlandse acts De Staat, BlaudzunNavarone, Room Eleven, Kris Berry, Loïs Lane, Aafke Romeijn, Lavalu en Anneke van Giersbergen gewerkt of ben daar nog werkzaam voor. Daarnaast ben ik huisfotograaf bij de Britse dance-sensatie Underworld en heb met de Amerikaanse zangeres Meschiya Lake samen gewerkt om tot een mooie reportage te komen.
|

Mijn manier van werken.

Ik ben een persoon die van nature rust uitstraalt. Voordeel hiervan is dat dit zijn weerslag op het model/onderwerp dat gefotografeerd wordt en altijd een hele natuurlijke uitstraling heeft. Een model zal bij het maken van een portret zich al snel op zijn/haar gemak voelen. Daarnaast communiceer ik veel waardoor er al vlug een band van vertrouwen ontstaat die terug te zien is in de foto’s.
Tijdens het fotograferen van evenementen is het belangrijk om als fotograaf zo min mogelijk op te vallen. Op deze manier genieten gastheer/vrouw en gasten van het evenement en kan ik als fotograaf de mooiste momenten vastleggen zonder dat de deelnemers aan het evenement zich hier al te veel bewust van zijn.
|
Ik werk met verschillende soorten camera’s waardoor ik altijd de juiste keuze kan maken met betrekking tot stilte, snelheid of contrast. Daarnaast ben ik gecertificeerd om met een drone te vliegen en op die manier een bijzondere kijk op events, locaties  etc te geven.

Nieuwsgierig geworden naar wat ik voor je kan doen?

Wil je meer informatie over (opdracht-)fotografie: bel (06-44900602) of mail (info@marcelkrijgsman.nl) mij even. Soms staat mijn telefoon op stil, maar als ik een oproep gemist heb en er is een nummer zichtbaar dan bel ik zeker terug! En anders werkt een SMS of Whatsapp ook prima.

|

Lid van:

Fotograaf Marcel Krijgsman is lid van vakvereniging DuPho Als professioneel fotograaf ben ik lid van de beroepsorganisatie van vakfotografen DuPho.
Marcel Krijgsman. Wie is hij en wat is zijn werkwijze? Als professioneel fotograaf ben ik lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten: NVJ.
Canon Professional Services - Marcel Krijgsman Omdat ik met high-end camera’s en lenzen van Canon werk, ben ik lid van Canon Professional Services.

Gepubliceerd.

Foto’s van mij zijn verschenen in diverse kranten en magazines zoals:

Daarnaast zijn veel van mijn foto’s in diverse boeken verschenen. In 2014 publiceerde ik mijn eerste echte fotoboek: No Flash!

Foto’s van mij zijn gebruikt in reclamecampagnes van bedrijven als ANWB, NS, HAK, Specsavers en KPN. Verder zijn er regelmatig in de televisieprogramma’s De Wereld Draait Door (DWDD), Pauw, RTL Nieuws en RTL Late Night foto’s van mij te zien ten behoeve van een van de gasten in de studio.

]

Exposities:

2011: expositie tijdens Kunstroute
2013: expositie concertfotografie in bibliotheek Wijchen
2014: expositie concertfotografie in lunchroom ‘Prikkels’ Nijmegen
2014: expositie concertfotografie in bibliotheek Nijmegen
 ]
De algemene voorwaarden zijn hier te lezen.
contact opnemen