Portretfotografie

Het maken van een goede portretfoto is een vak apart. Iedere situatie is weer anders en ieder persoon verwacht weer een ander beeld. Wat voor een zakelijke shoot nodig is, is weer niet nodig voor een familieshoot. En andersom uiteraard. Het specialisme van een portretfotograaf.

Rust bij zakelijke en particuliere portretten

In alle gevallen zorgt de rust die ik van nature heb er voor dat die over slaat op de geportretteerde. Het eindresultaat is dat ook de persoon die altijd van zichzelf zegt het nooit goed te doen op foto’s, nu met een zelfverzekerde blik en vol trots geportretteerd wordt.

Maar ook andersom wanneer het voor bijvoorbeeld een tijdschrift of een band een wat luchtigere foto moet zijn. Juist dan zorg ik met wat humor dat het wat vlotjes blijft zodat er een beeld ontstaat wat ook vlot en luchtig is.

Bandshoot

Een bandshoot is totaal anders dan een familieshoot en heeft raakvlakken met een zakelijke shoot. Ook hier moet je nadenken wat je als band precies wilt uitstralen naar de buitenwereld. Enerzijds zijn het fans, anderzijds zijn het boekers van clubs, festivals etc. die jou beeld zien en waarmee je in een klap duidelijk moet maken wie jullie als band zijn.

De rode draad

Rode draad blijft altijd dat ik in gesprek blijf met de persoon/personen die geportretteerd moeten worden. Op die manier voelen zij zich op hun gemak, weten ze waar ze aan toe zijn en weten ze exact wat ik op dat moment doe. Allemaal zaken die er voor zorgen dat het eindresultaat optimaal is.

Deze werkwijze pas ik toe bij familieshoots, maar ook bij zakelijke shoots en bandshoots. Deze zakelijke shoots doe ik voor bedrijven en uitgeverijen.

contact opnemen