De Staat knalt in een bomvolle AFAS Live

De Staat door Marcel Krijgsman

De Nijmeegse rockband De Staat is inmiddels een band in Nederland die als een van de grootste mag worden gerekend. In 2017 speelden ze vier shows in een voor Nederland unieke setting ‘In The Round‘. Dit keer stonden ze in de Amsterdamse zaal AFAS Live. Een show die ook volledig, maar ook volledig tot de laatste plek was uitverkocht.

De Staat in beeld

Voor de band ging ik deze show volledig in beeld brengen. Dat betekende kilometers maken want ik wilde bepaalde shots frontstage maken, en bepaalde shot van achteruit de zaal. Vooraf uiteraard goed overleg gehad over welke momenten, waar welk licht gerbruikt werd etc. Daarnaast een aantal malen de zaal doorkruist zodat ik met een gerust hard in een donkere en volle zaal m’n weg makkelijk wist te vinden. Een dergelijke voorbereiding betaald zich vervolgens uit. Alle momenten die ik wilde hebben voor hen, heb ik vervolgens ook kunnen maken.

 

De show zelf was werkelijk fantastisch. Lasers, enthousiast publiek, een band die zich volledig gaf…. ALLES! En het meest bijzondere was dat de vloer van AFAS Live aan het bewegen was. Nu sta ik regelmatig in deze zaal en met de meest uiteenlopende bands/concerten. Maar deze beweging had ik nog nooit gevoeld. Heel bijzonder.

Het is ook logisch dat de band nu komende zomer op Rock Werchter staat. Dat gaat zeker een feest worden!!!

De Staat knalt in een bomvolle AFAS Live
Tagged on:                     
contact opnemen