Lowlands 2017 – 25 jaar a Campingflight to Lowlands Paradise

Lowlands 2017 - 25 jaar a Campingflight to Lowlands Paradise

 

Het Lowlands festival bestond dit jaar 25 jaar en voor persbureau Hollandse Hoogte ging ik dit driedaags spektakel weer vastleggen. Muziek, theater, dans, cabaret, schrijvers, jonge talenten en straattheater. Alles komt voorbij en er is voor ieder wat wils.

Hoogtepunt van Lowlands voor mij

Mijn absolute hoogtepunt van Lowlands was dit jaar dansgroep ISH uit Amsterdam, en de Italiaanse Amerikanen van The Bloody Beetroots. Wat een enorme energie bij beiden. Zangeres Tash Sultana was een absoluut briljantje. Deze Australische toonde plezier en energie in een. Met alles wat ze deed toverde ze een enorm mooie glimlach die ook gemeend was. Werkelijk waanzinnig.

Prima festivalweer

Het weer was eigenlijk prima festivalweer te noemen. Heerlijk weer met temperaturen van net boven de twintig graden.  En zo af en toe een buitje. Alleen tijdens het optreden van The Editors kwam het even met bakken naar beneden vallen. Respect voor hen die de show buiten de tent verder keken omdat de Alpha bomvol stond.

Trend

Maar toch zie ik een trend die vervelend is voor mijn vak als fotograaf. Dit jaar waren er behoorlijk veel acts die geen fotograaf wilden hebben bij hun optreden of geen persbureau (zoals in mijn geval Hollandse Hoogte of ANP) wilden toelaten (Moderat, Feist, Solange, Cypress Hill, Halseyen Mumford & Sons). Een beetje vreemd in mijn ogen want je hebt wel ettelijke duizenden mobieltjes op je gericht met foto’s die alle kanten op gaan. Kortom: in mijn ogen een maatregel die wellicht vijftien jaar geleden prima werkte om geen foto’s van je optreden te hebben of om te voorkomen dat foto’s alle kanten op gaan, maar anno 2017 iedere vorm van logica ontberen.

Maar goed…. Ik heb enorm veel leuke dingen gezien en een te gek weekend gehad! Dat is waar het om draait. Net zoals dat het terrein even flink door de mangel was gehaald en er verrassend uit zag met allerlei nieuwe straatjes, ingangen, campings etc.

Tot volgens jaar!

 

Lowlands 2017 – 25 jaar a Campingflight to Lowlands Paradise
Tagged on:     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

contact opnemen