The Rolling Stones – No Filter tour in Amsterdam

The Rolling Stones_Marcel Krijgsman

Sinds 1963 spelen The Rolling Stones. En toch… als ze weer in Nederland zijn, gaat er een siddering door muziekminnend Nederland. Deze mannen met ontelbare hits, evenzovele albums en een muziekgeschiedenis waar je ‘U’ tegen zegt. En iedere keer komt de laatste tien jaar dezelfde vraag weer naar boven: zou dit de laatste keer zijn dat we ze kunnen zien?

 

The Rolling Stones: No Filter Tour

De No Filter Tour, zoals deze tour heet, komt twee keer in Nederland. Op 15 oktober staan de heren in het Gelredome in Arnhem. Maar op zaterdag 30 september stonden ze in de Johan Cruijff Arena (voorheen Amsterdam Arena). De eerste fans zaten er al heel vroeg die dag. Ik sprak een fan die er al vanaf 6.00 uur ‘s morgens zat.

Nadat de hekken open waren gegaan stroomde de Arena vol en wachtte de fans vol ongeduld. De Nijmeegse band De Staat speelde het publiek warm. En wat zijn die gasten gegroeid de afgelopen jaren. Wauw!

 

Sympathy For The Devil

Dan is het kwart voor negen. Het licht wordt gedimd, de gele achtergrondvlakken op het podium worden vuurrood en de eerste tonen van Sympathy For The Devil klinken door het stadion. Meteen gevolgd door Mick Jagger and friends. Wat volgt is een energie en enthousiasme waar je niet aan kunt af zien dat de heren de zeventig ruim gepasseerd zijn. Mick stuitert nog lekker op het podium, Keith heeft alle schik van de wereld met zijn gitaar, Ron staat heel cool te spelen en Charlie zit onverstoorbaar achter zijn drumkit.

 

Laatste keer?

Of dit de laatste keer is? Zou zomaar kunnen. Mick en Keith zijn inmiddels 75 jaar, Charlie is al 77 jaar en Ron is de benjamin met 70 jaar. De klok tikt verder…. Maar voorlopig heb ik deze tour in beeld kunnen brengen voor persbureau Hollandse Hoogte.

 

 

The Rolling Stones – No Filter tour in Amsterdam
Tagged on:             

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

contact opnemen