Tuckerville is een relaxed blijvertje in Twente

Tuckerville festival

Het festival Tuckerville dat door Friendly Fire sinds een aantal jaren in Enschede wordt georganiseerd kende dit jaar een natte, droge en zonnige versie. Bijzonder om alle drie op een dag in een festival te hebben. Waar mensen het ene moment voor hevige regen schuilen en in poncho’s over het terrein lopen, lopen ze iets later in de felle zon in t-shirt en kinderen in zwembroek.

Country

Een aantal jaren geleden lag de nadruk van dit festival nog geheel op country. Die nadruk gaat er langzaam wel af. Natuurlijk blijft de country-zweem hangen, maar met het programmeren van meer mainstream muziek wordt het meer en meer een gezellig familie-uitje. En die sfeer blijft hangen. Een heerlijk relaxte dag. Geen festival waar mensen zich haasten van het ene podium naar het andere omdat ze bang zijn iets te moeten missen. Maar heerlijk relaxed in het gras aan het water zitten, of op strobalen met een biertje erbij wat kletsen. Een sfeer die het festival in mijn ogen uniek maakt.

Als ik dan toch een minpuntje moet noemen voor dit jaar is het de volgorde van programmeren. Dit jaar had men Ilse de Lange als opening gezet. Omdat het festival alleen toegankelijk is via kleine landweggetjes en iedereen Ilse wel wilde zien spelen, liepen de toegangswegen al snel vol en dicht. Zelf heb ik een uur in de file gestaan en in plaats van een half uur voordat de opening van start ging, kwam ik pas binnen toen de eerste drie acts geweest waren…

Maar goed… het is voor mij toch ieder jaar weer een feest om hier aan het werk te mogen zijn!

 

Tuckerville is een relaxed blijvertje in Twente
Tagged on:                         
contact opnemen