Project ‘Verbinding in muziek’

Expo van het project 'Verbinding'

De organisatie Regionale Instelling Voor Beschermd Wonen (RIBW) vroeg mij enige tijd geleden of ik mee wilde werken aan het project ‘Fotografen van Nijmegen‘ waarbij een aantal professionele fotografen in Nijmegen gekoppeld werden aan mensen met een beperking. De opdracht voor dit project, wat een onderdeel van het Waalzinnig Festival vormt, was om samen een foto of een fotoserie te maken met als thema ‘Verbinding’. In een later stadium worden de werken tijdens het Waalzinnig Festival geëxposeerd.

Voorbereiding en kennismaking

Maikel Bervoets vertelde mij enthousiast over de doka en kon mij helmaal wegwijs maken in de wereld van pinhole-fotografie. Al snel hadden we de ‘gemeenschappelijke deler’ voor ons beide gevonden: muziek. Muziek verbind mensen, muziek verbind ons. Dat zou centraal gaan staan in onze foto. Omdat muziek mensen verbind, zou er ook iets van publiek bij moeten. Vervolgens moet het herkenbaar voor Nijmegen zijn om daar de verbinding mee te maken.

De foto wilden wij in drie panelen verdelen en die achter elkaar plaatsen zodat de foto diepte kreeg en de verbinding weer terug kwam in de onderlinge verbondenheid van de panelen.

Maikel Bervoets
Maikel Bervoets

 

Vervolg van het project

Voor het vervolg van het project kwamen we al snel bij zanger Einfach Kurt uit die centraal in ons beeld zou komen. De lokatie was ook snel gevonden: het Honigcomplex. Een hotspot in Nijmegen op dit moment. Zanger Koert van Essen zag het helemaal zitten en enthousiast hielp hij mee.

Wat volgde was een shoot die heerlijk ontspannen verliep en een geweldig resultaat op leverde.

De expo

Op zaterdag 25 september was het dan zover. Samen met de andere deelnemers werden alle werken tentoon gesteld tijdens de expo in het Huis Van De Nijmeegse Geschiedenis. Geweldig om te zien hoe bij iedereen de samenwerking verlopen is en hoe iedereen het thema geïnterpreteerd heeft. Nog mooier…. het enthousiasme bij alle deelnemers was waanzinnig mooi!

_marcel-krijgsman-002 _marcel-krijgsman-003

 

 

Project ‘Verbinding in muziek’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

contact opnemen