Bryan Ferry in Nijmegen

Bryan Ferry in De Vereeniging Nijmegen door Marcel Krijgsman

Bryan Ferry. Inmiddels 71 jaar oud en generatiegenoot van onder andere David Bowie, de Rolling Stones en Paul McCartney. Als frontman van de glamrockband Roxy Music was hij een inspiratiebron midden jaren zeventig van David Bowie. Daarnaast legde hij min of meer de basis van de punk en new wave. Wanneer dan zo iemand op tien minuten fietsen van mijn huis komt, is dat natuurlijk te gek om erbij te zijn.

Voor persbureau Hollandse Hoogte ging ik naar de mooiste concertzaal van Nederland: De Vereeniging in Nijmegen. De leeftijd lag vrij hoog. Logisch gezien het feit dat deze mensen in de hoogtijdagen van Roxy Music de jongeren waren die hen ontdekten. Bijzonder mooi om te zien dat ze deze man nog steeds graag zien.

In een uitverkochte zaal speelde Bryan uiteraard al zijn hits, ondersteund door een enorm te gekke band van tien personen. Wat enorm opviel waren de waanzinnig mooie visuals achter hem. Vooral achterin de zaal kwam dit mooi tot z’n recht door de geweldige bouw van de zaal met balkons en versieringen.

Bijzonder om deze man die met Roxy Music eigenlijk een behoorlijke stempel op de muziek heeft gedrukt sinds begin jaren zeventig, live te zien en horen spelen.

Bryan Ferry in Nijmegen
Tagged on:             

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

contact opnemen