Shawn Mendes start zijn wereldtour in Amsterdam

Shawn Mendes by Marcel Krijgsman
Shawn Mendes tijdens de start van zijn wereldtour in de Ziggo Dome Amsterdam – No re-production allowed

 

Shawn Mendes is een wereldster! Een jonge weliswaar, maar als je op 21-jarige leeftijd twee avonden de Ziggo Dome in Amsterdam uitverkoopt doe je het in mijn ogen niet slecht. Normaliter weet ik een dag tevoren al waar ik mag gaan staan tijdens mijn werk in een concertzaal. Bij deze show was dat anders. Tot vijf minuten voor aanvang van zijn show was nog niet bekend of ik achterin de zaal bij de mengtafel mocht gaan staan of vooraan bij het podium. Omdat dat enorm veel scheelt in welke lenzen ik gebruik, besloot ik vooraf al alles mee te nemen. Zowel heerlijke groothoeken als 16mm maar ook m’n uber-tele van 600mm.

Een paar minuten voor aanvang kwam dan eindelijk het verlossende woord vanuit het management van Shawn Mendes: we mogen vooraan bij het podium staan. Maar….. je mag maar op één plek staan. Dus niet zoals normaal dat je vrij van links naar rechts loopt voor het podium, maar werkelijk stil staan op een vaste plek. En ja… dat werd gecontroleerd! Bijzonder om te zien bij binnenkomst van de zaal was dat het geprogrammeerd stond als zitconcert. Bijzonder omdat dit een idool is van voornamelijk 14 tot 17 jarigen. Die hou je in mijn ogen met zijn muziek en hun fanatisme niet anderhalf uur op een stoel… En wat te verwachten was gebeurde ook. De muziek zwelt aan, iedereen gaat staan en fans lopen gewoon naar voren naar de barrier. Zoals het volgens mij ook hoort.

 

Idool Shawn Mendes

Op het moment dat Shawn het podium op komt gaat het publiek los. Schreeuwen, mee zingen, mobieltjes omhoog…. alles!!! Ook al is de muziek van Shawn niet mijn muziek, dat fanatisme bij fans vind ik absoluut iets magisch. Ik zie het bij hiphop, is zie het bij metal. Fantastisch!

Na twee nummers is het voor mij weer inpakken en naar terug achteren. En wachten. Bij liedje nummer acht mag ik m’n spullen weer pakken en naar de B-stage. Hier had alleen iemand uit het security team van Shawn niet helemaal door dat we er bij moesten. Eerst liet hij ons staan, vervolgens aan het einde van het lied had hij door dat we eigenlijk te dicht op het podium stonden. Geen idee of dat de zenuwen waren van het team om Shawn Mendes heen, maar helemaal soepel liep dit alles niet.

Affijn… het is waanzinnig om te zien dat iemand van die leeftijd dus twee keer deze zaal vult. Maar ook oprecht verbaasd is en dat overduidelijk laat blijken.

 

Gelukkig hebben we de foto’s nog!

 

Shawn Mendes start zijn wereldtour in Amsterdam
Tagged on:             
contact opnemen