Zevenheuvelenloop 2016

Scholten Awater Zevenheuvelenloop 2016 Nijmegen

Het is weer eind november en traditioneel staat dan de Zevenheuvelenloop in Nijmegen op de atletiekkalender. Een loop over vijftien kilometer met zo’n 35.000 deelnemers door Nijmegen en omgeving. Een wedstrijd die tot een van de grootste atletiekevenementen in Nederland mag worden gerekend.

 

Het weer

Hoewel de dag ervoor de dames en heren van het KNMI en Weerplaza heftige stormen en enorme regenbuien hadden voorspeld, viel dat laatste nogal mee. Een enkel miezerbuitje daar gelaten was het kurkdroog. Wel waaide er een behoorlijk harde herfstwind over het parcours. Deels wel fijn omdat dat toch een aardige zet in de rug gaf.

 

Rondritje

Voor persagentschap Hollandse Hoogte ging ik het evenement weer fotograferen. Dit jaar maakte ik gebruik van de zogenaamde persbus. Een klein busje met aanhangers waarin de pers plaats mag nemen en vervolgens voor de kopgroep uit rijdt. Voor mij ook leuk omdat het dwars door mijn woonomgeving gaat. Dus nu kon ik mooi alles vanuit een ander perspectief een keer zien.

Daarnaast levert het leuke foto’s op die je anders niet zou kunnen maken.

 

De wedstrijd

Bij de heren was het al halverwege de race dat Joshua Cheptegei uit Uganda een enorm gat sloeg met zijn concurrenten. De winnaar van 2015 zou ook de editie van 2016 op zijn naam gaan schrijven. Bij de dames was het mooi om te zien dat de Nijmeegse atlete Susan Krumins (voorheen Kuijken) in haar thuisstad de overwinning bij de dames opeiste.

 

Trots

Behalve de wedstrijd ben ik ook gefocust geweest op de recreanten. Geweldig om te zien wat voor prestatie deze mensen leveren. Zelf ben ik geen hardloper. Niet dat ik niet wil, maar ik kan het eenvoudigweg niet met mijn knie. Daarom kan ik zo genieten van het doorzettingsvermogen dat deze recreanten hebben. Vermoeid en totaal uitgeput lopen ze de finish over…. maar zo trots!

Zevenheuvelenloop 2016
Tagged on:         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

contact opnemen