Metal-zangeres Floor Jansen start solo-tour

Floor Jansen

Ergens rond 2002 zag en hoorde ik zangeres Floor Jansen voor het eerst. In Doornroosje in Nijmegen stond zij met haar toenmalige band After Forever op het podium. En het was fantastisch! Wat een geluid! 

Na haar avontuur met After Forever ben ik haar zijdelings blijven volgen maar niet echt specifiek. Totdat zij in 2018 met haar band Nightwish als hoofdact op het metalfestival Fortarock stond. Voor de Volkskrant was ik die dag in het Goffertpark in Nijmegen en het was wederom fenomenaal wat ze liet horen. Zoveel power! Toen het tv-programma De Beste Zangers haar in het programma had verbaasde het mij niets dat ze week na week zoveel succes had. En een bekroning van dat jaar in 2019 door in 2020 de Popprijs te winnen was niet verrassend. 

Met spanning keek ik dan ook uit naar de aftrap van de clubtour van metal-zangeres Floor Jansen in Doornroosje. Voor ANP was ik die avond in een uitverkochte zaal en ik waande me weer even dat jochie dat in Doornroosje naar After Forever kwam kijken…. maar dan nu met veel meer mensen.

 

Metal-zangeres Floor Jansen start solo-tour
Tagged on:         
contact opnemen