Fortarock 2018: variatie en vlammend

Nightwish

Fortarock 2018 zit er weer op! Na in 2017 een jaartje overgeslagen te hebben, was het festival dit jaar weer terug op de kaart in het Goffertpark in Nijmegen. Voor de Volkskrant en persbureau Hollandse Hoogte ging ik ook dit jaar weer naar HET metalfestival van Nederland.

Ook dit jaar was het festival weer twee dagen. De eerste dag weliswaar iets korter en op een iets kleiner terrein. Maar met acts als Arch Enemy, Body Count en afsluiter Parkway Drive zeker geen straf om de eerste dag aanwezig te zijn. De tweede dag werd het Buma Rocks podium erbij getrokken met Nederlandse acts als onder andere Dool en For I Am King. Een heel klein maar enorm fijn podium dat regelmatig ontaarde in een fantastische ‘puinhoop’ van stagedivende en crowdsurfende bezoekers. En dat alles op maar een paar vierkante meter!

Het hoofdpodium en in de tent waren acts als Baroness, Avatar, Alestorm, Satyricon, Opeth en de afsluiter van de dag Nightwish te zien. Eerder deze week had de Volkskrant nog een interview met zangeres Floor Jansen. Ook nu zou Floor het artikel gaan sieren in de Volkskrant van maandag over Fortarock.

Volkskrant 04.06.2018Het bijzondere aan deze editie is dat heel veel acts een frontvrouw hebben. Iets dat waarschijnlijk onbewust is, en ook totaal geen probleem is bij metalminnend Nederland. Bijzonder omdat bij andere festivals een frontvrouw bij veel acts vaak ver te zoeken is.

Al met al heb ik mij twee dagen meer dan prima vermaakt. Hele toffe acts gezien, hele leuke mensen gesproken en met waanzinnig beeld voor mijn opdrachtgevers thuis gekomen.

 

Tot 2019!!! Maar tot die tijd… kun je nog lekker van de foto’s genieten.

 

Fortarock 2018: variatie en vlammend
Tagged on:             
contact opnemen