Fortarock festival 2016: hot, hotter, hottest

Fortarock 2016 - Marcel KrijgsmanHet Fortarock festival van 2016 was er weer een om in te lijsten. Met zo’n dikke 27 graden Celcius was het heerlijk warm, het publiek genoot en een aanbod aan acts met een geweldige diversiteit. Van de beginnende band Hibakusha uit Haarlem tot aan de mannen van Avatar die fully-dressed-in-style er stonden, en van de Vikingen van Amon Amarth tot aan de Japanse ‘K3’ Babymetal. Het stond er allemaal en het was mooi!

 

Twee dagen

Voor de allereerste keer duurde het festival dit keer twee dagen. En zelfs de eerste dag was het al goed druk. Hoewel niet alle bands even interessant waren, was het wel heerlijk om alvast warm te draaien (en dat bij 27 graden Celsius) voor een dag later. Persoonlijke hoogtepunt van dag 1? Zonder twijfel Avatar.

Enig minpuntje tijdens de eerste dag is het veld dat door midden was gesneden om het wat kleiner te maken. Niet alle podia werden gebruikt namelijk. Op zich wel heel logisch en begrijpelijk, maar wanneer je weet hoe het veld er normaal bij ligt, is het toch even schrikken.

 

Geen Babymetal

De tweede dag was ook warm. Een dooddoener, maar zo is het wel. Smeren, smeren en water drinken luidde de boodschap. En op deze dag een aantal bands die enorm interessant zijn. Vooral de jeugdhelden van Megadeth is toch iets waar ik stiekem naar uit kijk. Enige domper op de feestvreugde was helaas dat Babymetal alleen drie huisfotografen wilde hebben, maar verder niets. Jammer, dit had ik toch echt wel op mijn lijstje staan. Niet als muzikaal hoogtepunt, maar meer uit fotografisch oogpunt was dit interessant.

Dit jaar was ik na zes jaar niet voor het festival werkzaam maar voor het Duitse magazine ‘RockHard‘. Een volledige reportage is dus binnenkort te zien in de schappen bij onze oosterburen.

 

 

 

Fortarock festival 2016: hot, hotter, hottest
Tagged on:         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

contact opnemen