Lowlands 2016

Lowlands by Marcel Krijgsman

Lowlands, het zit er weer op. Ook dit jaar was ik voor fotobureau Hollandse Hoogte op Lowlands te vinden. Drie dagen in Biddinghuizen en soms letterlijk in de polderklei helaas. Maar… een paar flinke regenbuien konden de sfeer niet bederven. Tijdens een van de buien ‘s avonds ben ik met mijn camera naar buiten gegaan en dat gaf toch een aantal bijzondere foto’s. Ook de zondagochtend die wat druilerig begon. Even een blik op de camping en het gaf zo’n totaal ander beeld als de dagen ervoor.

Met een heerlijke zon op vrijdag en zaterdag, geweldige mensen en soms briljante acts was het weer een echt feest. Broederliefde was toch echt een fenomeen. Net als De Staat die lieten zien toch een van de betere bands in Nederland te zijn. Daarnaast toch ook een cultureel uitstapje gemaakt naar ballet. Ik wilde met eigen ogen toch wel eens het Scapino ballet zien. En wauw… adembenemend!

Dat is het briljante aan Lowlands. Er is zoveel keuze dat je je niet bezwaard voelt wanneer je iets over moet slaan.

Maar ik was toch wel onder de indruk van Yuri van Gelder. Turnen kijken doe ik normaal gesproken vanaf de bank met de afstandsbediening in mijn hand. Maar nu met eigen ogen zien wat dit soort gasten allemaal kunnen. Impressive!!!

Nu was de Alpha sowieso een bijzondere tent die bewuste zondagochtend. Na het turnen van Youri vulde de tent zich voor cabaret van Hans Teeuwen. Iets wat tot op heden nog niet voorgekomen is dat cabaret de grootste tent op Lowlands weet te vullen. En eerlijk gezegd was het nog leuk ook. Waar ik de laatste jaren wel klaar was met Hans Teeuwen, was hij nu weer scherp en humoristisch.

Ik kan in ieder geval terug kijken op een geweldig festivalweekend. Dat is zeker!!!

Lowlands 2016
Tagged on:     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

contact opnemen