Daags Na De Tour: na drie weken rond in Frankrijk gaan de wielrenners rond om de kerk

wielrennen - renners zijn benaderbaar

 

Na drie weken spanning en sensatie tijdens de Tour de France, is het altijd prachtig om de helden van de weg hun rondjes rond de kerk te zien rijden. Waar voetballers in volledige paniek worden afgeschermd van de buitenwereld is het wielrennen in 2018 nog net zo als dat het waarschijnlijk in de jaren vijftig ook was: dichtbij en benaderbaar.

Als wielerjunk is het ook prachtig om de eerste rondjes te zien. Voor Hollandse Hoogte ging ik naar Boxmeer. Daar was de start van Daags Na De Tour met alle Nederlandse helden van de afgelopen drie weken: Tom Dumoulin, Bauke Mollema, Dylan Groenewegen en zo nog een heel rijtje. Ook de Nederlandse dames-top was aanwezig met onder andere Chantal Blaak, Anna van der Breggen en Marianne Vos.

 

Het verschil met voetballers is al snel duidelijk. Niet alleen de voltallige vaderlandse pers staat te wachten op onder andere Tom Dumoulin, maar een heel leger aan fans ook. Op het moment dat Tom komt aanrijden in zijn auto, wordt hij direct omringt door pers en fans die allemaal een foto van en met hem willen of een korte quote. Een voetballer was allang achterom gereden om maar niemand te hoeven spreken.

Met Bauke Mollema hetzelfde. Bauke komt er aan en direct springt iedereen erop af. En geen onvertogen woord vanuit publiek of renner.

 

Ook voorafgaand aan de race. Fans willen nog even snel voor de start op de foto. Het kan allemaal. Dan valt het startschot…. Waar het publiek bij de dames nog wat afwezig was, staat het bij de heren een aantal rijen dik langs het parcours. De geur van patat en bier, luide aanmoedigingen als ze langs komen en een bandje wat op de achtergrond speelt. Alles is zoals een heerlijke sportavond in het zonnetje hoort te zijn.

En ik? Ik geniet met volle teugen, maak m’n foto’s en heb plezier om m’n werk met m’n hobby te kunnen vermengen.

 

 

Daags Na De Tour: na drie weken rond in Frankrijk gaan de wielrenners rond om de kerk
Tagged on:     
contact opnemen