Auteursportret Aafke Romeijn ten behoeve van debuutroman Concept M

Muzikante en schrijfster Aafke Romeijn bracht vorige week haar debuutroman uit: Concept M. We hebben in het verleden al regelmatig samen gewerkt, en werken met Aafke ervaar ik iedere keer weer als een feestje. Een heerlijk mens met toffe ideeën en die bovendien fatastische muziek maakt.

Op het moment dat ik de vraag voorgelegd of ik het auteursportret wilde maken voor haar roman, hoefde ik niet lang na te denken. Ik zei direct ‘ja’. Een van de voorwaarden was wel dat het geen muziek-portret moest worden, maar ook geen standaard auteursportret. Het moest een Aafke-portret worden.

 

Al redelijk snel hadden we het soort lokatie al helder samen. Toen daarna de afspraken gemaakt waren voor een defenitieve lokatie ging alles razendsnel. Ook al waren deze glazen stenen door het hele pand te vinden, we besloten om in de kelder de shoot te doen. Lekker rustig en geen last van bezoekers en andere pottenkijkers die langs lopen en aandachtig gingen kijken wat er allemaal gebeurde.

Het bijzondere was dat ik als lokatie voor de shoot het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen had. Een toevallige bijkomstigheid is dat het boek zich ook deels daar afspeelt. Onafhankelijk van elkaar was het Radboud UMC dus een gemene deler geworden.

Het resultaat was precies wat de bedoeling was: een auteursportret met een rock ‘n roll bite!

Auteursportret Aafke Romeijn - Concept M - Marcel Krijgsman

Nu het boek in de boekhandels ligt is het enorm tof om steeds even te gaan kijken en het boek daar te zien liggen. Toch heel trots dat ik daar een stukje aan heb mogen bijdragen.

 

Auteursportret Aafke Romeijn ten behoeve van debuutroman Concept M
Tagged on:         
contact opnemen