P!nk knalt in Johan Cruijff Arena Amsterdam

P!nk door Marcel Krijgsman

 

Een show waar veel muziekliefhebbers naar uitgekeken hebben: het concert van P!nk in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam. Voor Het Parool was ik bij de aftrap van haar Europese tour en bracht deze show in beeld.

Vooraf had ik al veel van de shows van Pink in de Verenigde Staten via YouTube gezien. En stuk voor stuk waren ze bijzonder. Veel spektakel, een goede show, er was altijd iets te beleven, qua zang heel goed en het publiek werd aan alle kanten vermaakt. Hoewel ik redelijk kon invullen hoe het hier in Europa eraan toe zou gaan, was ik wel heel erg nieuwsgierig.

Voorafgaand aan het concert liep ik een rondje rond de Arena en zag overal fans van P!nk zitten en staan. Op bankjes rustig kletsen, in de rij voor het stadion of op terrassen rustig aan een biertje. Een heerlijke sfeer heerste er. Dan besluit ik om maar de Arena in te gaan en daar te wachten.

Een kwartier voordat de show begint ga ik naar mijn plek. Van orgine was de bedoeling vanaf Front Of House op zo’n zeventig tot vijf en zeventig meter te staan, maar ik mocht wat dichterbij op zo’n dertig meter. Mooi!!! Kon ik nog wat redelijke close ups eventueel maken.

Pink: DE show

Dan dooft het licht en begint de show. Maar…. in de VS gaat er een doek naar beneden en bungelt Pink direct aan een kroonluchter. Hier in Nederland komt ze het podium op lopen, gaat naar de kroonluchter die op het podium staat, grijpt deze vast en wordt omhoog gehesen. Verder is de show exact hetzelfde. O nee… toch niet. Halverwege de opening schiet ze vanaf het podium terug naar de kroonluchter en…. nee, geen vuuwerk. In de VS is er dan vuurwerk zodra ze de kroonluchter aanraakt, hier helaas niet. Geeft dat? Voor mij als fotograaf wel. Ik had me daar vol op gefocust? Maar de fans van P!nk maakt het niet uit. Het is toch al een groot spektakel.

 

De rest wat volgt is een rollercoaster van een waanzinnig toffe en spectaculaire show. Over twee weken staat ze met een festivalshow op Rock Werchter. Ik kan nu al niet wachten om dat spektakel op ‘de weide’ te zien.

 

P!nk knalt in Johan Cruijff Arena Amsterdam
Tagged on:             
contact opnemen