Paaspop festival in kleinere vorm, maar wel zo tof!!!

Paaspop XS

 

Paaspop in 2021 ging helaas niet door met Pasen. Net als in 2020 gooide corona en bijbehorende maatregelen om de pandemie in te dammen en onder controle te krijgen roet in het eten. Vol goede moed ging men een Paaspop in september plannen. De opbouw was al in volle gang toen ook door dit evenement een streep ging van regeringswege omdat de situatie het nog niet toe liet een volledig en normaal festival te houden. Wel mocht men 750 mensen hebben tijdens een festival….

 

Paaspop zou Paaspop niet zijn als ze hier niet mee aan de slag gingen. Et voilà…. daar was Paaspop XS geboren. Een Paaspop in het klein. Drie podia (hoofdpodium, Thunderball en een dancepodium), met een paar straatacts en een aantal foodtrucks. Maar het belangrijkste: 750 bezoekers die volledig uit hun bol konden gaan en een groot feest konden bouwen. Op vertoon van de corona-check app en een geldig ticket mocht men naar binnen en zonder anderhalve meter maatregel heerlijk dansen, schreeuwen en vooraan het podium tegen elkaar leunen. Volledig ‘ouderwets’.

 

Niet alleen bij het publiek was merkbaar dat men hunkerde naar een buiten-festival, maar ook bij de bands en dj’s. Voor mij als festivalfotograaf was het heerlijk om weer tussen mensen aan beide zijden van het podium te mogen bewegen. Maar ook tussen de crew die het licht en geluid verzorgen, het terrein opbouwen en het bier tappen.

En waar normaal dronken mensen op het eind van een dag enorm irritant kunnen zijn, moest ik na afloop bekennen dat ik ook hen gemist had de afgelopen maanden..

 

Schijndel was op deze dag even de mooiste plaats ter wereld!!

 

Paaspop festival in kleinere vorm, maar wel zo tof!!!
Tagged on:         
contact opnemen