Paaspop 2018: moddervet!!!

Paaspop 2018

 

Paaspop en Pasen. Onlosmakelijk met elkaar verbonden. Iets anders wat met Paaspop onlosmakelijk verbonden is, is het weer. Het kan sneeuwen en hagelen. Het kan 27 graden Celsius zijn. Of het kan, net als dit jaar, regenen. Een klein buitje gaat goed. Maar als het langdurig regent wordt alles vanzelf een modderpoel en plassenfestijn. Ondanks dat het op sommige plaatsen een behoorlijke modderpoel was, heeft de organisatie alles netjes opgelost met rijplaten, houten vlonders etc. Op deze manier was alles netjes bereikbaar zonder grote problemen.

 

Plezier

Maar… dit ongemak hoort ook bij het plezier dat je op Paaspop hebt. Net als een biertje pakken en bandjes kijken. Ook ik stapte dit weekend dapper door, over en in de plassen. Voor Hollandse Hoogte en de Volkskrant bracht ik dit spektakel in beeld. Dit festival staat bekend als de opener van het festivalseizoen, en dan is het toch leuk om even te zien wat we de komende maanden overal op de diverse festivals zo’n beetje kunnen verwachten.

 

Paaspop 2018 op z’n best

Het Paaspop festival staat bekend om z’n mooie mix van grote namen en interessante nieuwe namen. Daarnaast staan er hele toffe bands tussen die bij het grote publiek vaak niet zo heel bekend zijn, maar wel de pannen van het dak spelen. Frank Carter & The Rattlesnakes is zo’n voorbeeld. Deze punkband staat bekend om een levendige show. Frank duikt regelmatig van het podium af en komt dan vrolijk het podium weer op met een hoofdwond. Dit keer ging hij staan op de handen van de fans, ging op z’n kop in het publiek staan en organiseerde een enorme moshpit en ging er zelf middenin staan. Mijn hoogtepunt van het festival volgens mij!

Daarnaast kom je bands tegen als Cartiez of Baloji. Bands die nog totaal onbekend zijn, maar dit jaar veel gevraagd zullen worden op de festivals. En dan uiteraard de grote namen als Guus Meeuwis, Iggy Pop en De Jeugd Van Tegenwoordig. Die voor iedereen wel wat te bieden hebben.

Voor mij persoonlijk was deze editie een van louter hoogtepunten. Natuurlijk was het heel erg tof om vorig jaar de combinatie te doen met Navarone (waar ik als huisfotograaf fungeer) en voor Hollandse Hoogte. Maar dit jaar focussen op de opdracht van de Volkskrant en het vrije werk van persbureau Hollandse Hoogte beviel mij ook heel goed. Daarnaast was ik een van de vier fotografen die het concert van Iggy Pop mocht fotograferen. Toch een hele eer als je daarvoor wordt uitgekozen!!!

 

Paaspop 2018: moddervet!!!
Tagged on:             

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

contact opnemen