Kunstbende: een lading talent klopt aan de deur in Gelderland

Kunstbende Gelderland 2015 - Marcel KrijgsmanKunstbende is een absoluut begrip in Nederland. Menig band, danser, filmmaker… of eigenlijk heel veel mensen binnen de creatieve sector zijn daar ooit begonnen. Trijntje Oosterhuis, DeWolff, Claudia de Breij en Jan Kooijman. Allemaal (en zo nog veel meer BN’ers) hebben ooit met Kunstbende mee gedaan en zijn later het ‘vak’ in gerold.

Vorige week was in de Lindenberg in Nijmegen de voorronde van Kunstbende Gelderland. Verschillende muzikanten, dansgroepen, filmmakers, taalvirtuozen en kunstenaars toonden aan een jury en publiek hun kunnen en kunsten. De muzikanten kregen bovendien nog een workshop songwriting van de band Navarone.

Na een lange dag volgde de zenuwslopende jury uitslag. En wat was het mooi om al die glunderende gezichten te zien. Niet alleen de winnaars, die later dit jaar de finale in de Westergas Amsterdam mee gaan maken, maar ook alle runners up waren enthousiast.

Een ongelofelijk mooie dag was dit. Niet alleen voor de toeschouwers of juryleden, maar zeker voor de deelnemers. En wie weet… over tien jaar kan ik zeggen: “Hé, die heb ik in de Lindenberg gezien!”

Kunstbende: een lading talent klopt aan de deur in Gelderland
Tagged on:     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

contact opnemen