Best Kept Secret: mooie geheimen aan het water in de warmte

Best Kept Secret

 

Het Best Kept Secret festival was er dit jaar een van warm, hitte en zon. Ah ja… en fijne muziek. Eigenlijk alles wat je bij een festival zoekt. Hoewel op voorhand gezegd werd dat echte headliners ontbraken op deze editie van Best Kept Secret waren er toch meer dan genoeg pareltjes te vinden. Voor mij was ik enorm nieuwsgierig naar bijvoorbeeld Lizzo. Maar niet alleen ik. Ze stond geprogrammeerd in een redelijk klein podium, maar dat had makkelijk drie keer zo groot kunnen zijn afgaande op het publiek dat buiten stond en niet meer naar binnen kon. En wat een energie heeft zij. Geweldig!!!!

Maar met Kraftwerk, Christina and the Queens en Carley Rae Jepsen waren er absoluut acts die als headliner door konden gaan (of het ook waren). Vooral die laatste was best spannend. Niet direct een act die je op een festival verwachten zou. Maar haar aanstekelijke pop in combinatie met haar aanstekelijk enthousiasme deed niet alleen het publiek vooraan tot bewegen manen, maar zeker ook achterin werd volop gedanst en gefeest.

Best Kept Secret: liefhebbers in het water

Best Kept Secret is een festival waar de mainstream muziekliefhebber niet snel heen gaat. Die zal eerder op Pinkpop en dergelijke te vinden zijn. Toch maakt het ook de omgeving en aankleding van dit festival iets dat het tot een van de grotere festivals in Nederland is. Midden in de bossen en aan het water. Iets wat dit jaar helemaal goed uit kwam met de hitte. Het publiek stond zowat drie dagen met de pootjes in het water. Een fantastisch gezicht overigens.

Kraftwerk: 3D

Kraftwerk was een bijzondere act op de zaterdagavond. Een 3D show. Nu heb ik met 3D in de bioscoop eerlijk gezegd helemaal niets. Het heeft voor mij geen toegevoegde waarde en zo’n brilletje zit gewoon rete-irritant. Ook nu zat dat brilletje rete iritant. Waar je in de bioscoop nog enigzins ‘in’ de film komt te zitten, kwam het 3D in dit concert niet helemaal over bij mij. Omdat ik alleen de laatste drie nummers mocht fotograferen en ik van begin af aan klaar moest staan, heb ik de hele show kunnen bekijken…. zonder brilletje. En het klinkt nog steeds enorm tof! Enige nadeel van een 3D show fotograferen is dat de achtergrond nogal ‘wazig’ wordt. Maar goed… ‘elk nadeel hep ze voordeel’ zei ooit iemand.

Carly Rae Jepsen

Carly Rae Jepsen was echt fantastich!!! Waar ik vooraf nogal sceptisch was, was dat na afloop van Best Kept Secret helemaal weg en was ik enorm enthousiast. Niet alleen voorin, maar ook achterin was het volop feest bij het publiek. Haar enthousiasme sloeg ook direct over op het publiek, maar ik had het idee dat dat ook andersom was.

Deze avond ging ik dan ook enorm vrolijk naar huis met Carly Rae Jepsen vol over de speakers in de auto!

 

Best Kept Secret: mooie geheimen aan het water in de warmte
Tagged on:         
contact opnemen