Barcelona: onverwachte mooie plekjes in een prachtige stad

barcelona

 

Het is volop lente in Nederland wanneer ik het vliegtuig in stap naar Barcelona vanaf Schiphol. De temperatuur hier is nog niet helemaal op en top, maar op mijn bestemming is deze fantastisch. Niet te warm maar precies goed!

Samen met schrijfster Linda van Laar en uitgever Piet van Dijk (Interdijk) ga ik een reportage maken aan de Spaanse kust. De eerste dag op een camping net onder Barcelona en het strand van Salou met onder andere kitesurfing etc. De tweede dag duiken we Barcelona in. Stad van Messi, voetbal en de Ramblas. Maar niets van dat alles. We gaan op zoek naar de mooie plekjes net buiten het centrum en die nou net niet in al die toeristische boekjes staan.

In het verlden

Uiteraard ken ik een aantal bekende toeristische plekken in Barcelona. Op het moment dat we met de taxi door de stad rijden herken ik een aantal punten waar ik in het verleden geweest ben. Eerst checken we in en nadat alle spullen snel op de kamer zijn gezet gaan we een kleine ronde maken door de stad. Nu nog in de buurt want het is al laat. Even rondkijken, hapje eten en dan zit het er wel weer op voor vandaag.

Foodmarket

De volgende ochtend gaan we na het ontbijt heerlijk de stad in. We laten het toerisme achter ons. Van een foodmarket een eindje achter de Ramblas naar allerlei andere mooie kleine pleintjes, fantastische binnntuintjes en prachtige pleinen. Natuurlijk. Ook daar zijn toeristen, maar lang niet zo veel als op de Ramblas bijvoorbeeld.

‘s Avonds ga ik het dak op en wacht op de ondergaande zon die als een dekentje over de stad valt. Prachtig om vanaf de achtiende verdieping zo de stad in slaap te zien vallen.

In de nieuwe uitgave van het luxe magazine ‘Caravannen!‘ is Barcelona uitgelicht met allerlei mooie tips voor een fantastische stedentrip in deze prachtige stad.

 

Barcelona: onverwachte mooie plekjes in een prachtige stad
Tagged on:                 
contact opnemen