Auteursportret in een bijzondere setting, net even anders

Nelleke Noordervliet - Marcel Krijgsman

Auteursportret

Auteursportret, maar dan net even anders. Dat is wat ik probeer met schrijvers wanneer ik ze portretteer. Waarom? Omdat ik het zelf leuk vind uiteraard. Maar ook omdat het voor hen weer eens wat anders is. Daarnaast is de intentie om op deze manier een serie te maken die eenduidig is.

Wanneer ik een schrijver vraag of ik een portret mag maken krijg ik iedere keer de vraag ‘ja, maar waar dan?’. Wanneer ik vervolgens na de sessie de beelden laat zien zijn ze toch wel heel erg nieuwsgierig en blij verrast. Zodra ik na een aantal dagen het eindresultaat aan ze laat zien zijn ze enorm enthousiast. Heerlijk vind ik deze opbouw. En geweldig om vervolgens de enthousiaste terugkoppeling te horen of te lezen van de betreffende auteur.

 

Trots

Een van de auteurs gebruikt onze shoot vaak als voorbeeld. Hij vondt het geweldig om te zien dat de shoot goed doordacht was, daardoor snel kon plaats vinden en het resultaat verbluffend was. Toen ik dat hoorde was ik ongelofelijk trots. Trots op mezelf en trots dat hij mij, als gerenommeerd schrijver, als voorbeeld gebruikt hoe het ook kan.

 

Door de donkere setting en gebruik van een enkel lampje te maken, wordt al snel een decor gecreëerd voor dit auteursportret wat zo uit een zeventiende eeuws schilderij zou kunnen komen. Dat is in dit geval het bijzondere wat ook hen enorm aanspreekt. Maar ook anderen. Inmiddels zijn een aantal foto’s gebruikt als portret op boeken.

Auteursportret in een bijzondere setting, net even anders
Tagged on:         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

contact opnemen