Een bezoek aan Shoot Amsterdam

Shoot Amsterdam
(foto met iPhone genomen)

 

Gisteren vond in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam het fotografen-event ‘Shoot Amsterdam‘ plaats. Een event vol met workshops, lezingen, voorbeeldopstellingen, voorbeelden van diverse fotoshoots etc. georganiseerd door de importeurs van Broncolon en Hasselblad. Een interessant en leerzaam event in mijn ogen.

Een treinreis en een heerlijke wandeling langs het IJ in een mooi voorjaarszonnetje verder kwam ik bij Pakhuis De Zwijger aan. Netjes ontvangen door twee gastvrouwen die me netjes de weg wezen naar de garderobe en waar alle events plaats vonden die dag.

De opstellingen waren wat magertjes. Ik had er waarschijnlijk wat meer van voorgesteld in mijn hoofd. De workshop/liveshoot die ik bezocht (portret- & bruidsfotografie) was wel iets wat aan mijn verwachting voldeed. Een bomvolle zaal en een spreker (David Stanbury) die vol enthousiasme sprak en werkelijk briljante foto’s liet zien. Mooie inspiratiebron!

Daarnaast waren de seminars leerzame momenten. Waar de lezing over auteurs- en portretrecht een halfvolle zaal had, was de lezing over ‘alles over geld verdienen’ een volledig volle zaal. Maar ook de collectieve rechten en online publicatie tools waren enorm interessant in een snel veranderende foto-wereld.

In de trein terug naar huis had ik alle tijd om de dag even te overdenken en een optimistisch en tevreden gevoel overheerste. Interessante seminars en inspirerende workshops. Daar doe je het toch voor?

 

Een bezoek aan Shoot Amsterdam
Tagged on:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

contact opnemen