Debat over popfotografie

Ugenda - debat over cultuurjournalistiek

Naar aanleiding van het vijftien jarig bestaan van Ugenda, organiseerden zij in Brebl op het Honigcomplex in Nijmegen een debat over cultuurjournalistiek en hoe dit de afgelopen vijftien jaar is veranderd. Het debat omvatte twee blokken omgeven met muziek door Eva Almagor en een cultuurquiz.

Het eerste deel ging over cultuurjournalistiek en aan dit debat namen Gé Huismans (hoofdredacteur bij Gonzo Magazine), Aukje Verstegen (hoofdredactrice 3voor12 Gelderland) en Annette Embrechts (dans- en theaterjournalist bij De Volkskrant) deel. Wat volgde was een levendig debat over hoe journalistiek heden ten dage bedreven wordt en alle voor- en nadelen daarvan.

Het tweede deel ging over popfotografie en daaraan namen Jelmer de Haas (Oor), Gerard Verschooten (De Gelderlander) en ikzelf aan deel. Ook hier volgde een debat naar aanleiding van een aantal stellingen en vragen vanuit het publiek. Het was heerlijk om op deze manier over mijn vak te kunnen praten. Nu gebeurt dit regelmatig met collega’s, maar nu ging het allemaal wat dieper in op de materie en in een vergelijking met vroeger. En zaken die voor ons ‘gesneden koek’ zijn, bleken voor de zogenaamde buitenwacht toch een eye-opener.

Aan het einde smaakte dit absoluut naar meer en wellicht dat Ugenda of een ander medium hier in de toekomst weer een vergelijkbaar debat over wil gaan organiseren. Ik wil hier best mijn medewerking weer aan verlenen.

Debat over popfotografie
Tagged on:                 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

contact opnemen