Bandshoot met Madagaskar

Bandshoot met Madagaskar door portret- en popfotograaf Marcel Krijgsman

Zangeres Miriam Moczko van de indieband Madagaskar wilde dolgraag met mij een bandshoot gaan doen om voor hen de nieuwe persfoto’s te maken. Nadat we gesproken hadden wat ze precies wilde en hoe ze het voor zich zag, spraken we een datum af om de shoot de gaan doen.

De foto’s moesten op twee manieren gemaakt worden. Enerzijds een aantal waarin totaal niet geposeerd mocht worden, en anderzijds een aantal waar ze niet direct herkenbaar in mochten zijn en net even wat meer bijzonder. Zo gezegd, zo gedaan. Vooraf had ik aan Miriam een aantal locaties door gegeven in het centrum van Nijmegen. Dit was voor hen het meest praktische punt om af te spreken. Een van de lokaties was meteen bingo. DAAR moest het gebeuren!

 

De foto’s werden gemaakt in de openbare ruimte, en hoe goed je ook alles voorbereid, niet alles kun je plannen. Op het moment dat we op de bewuste locatie kwamen, stond deze vol met geparkeerde auto’s. Eerste klus was om de eigenaren van deze auto’s te vinden en zover te krijgen dat ze deze ook gingen verzetten. Bij de een ging dit wat makkelijker als bij de ander, maar na wat gebrom stonden de auto’s op zo’n manier dat wij daar ons werk konden doen.

Na eerst de serie niet-geposeerde foto’s gemaakt te hebben, kwamen de mysterieuze foto’s aan bod. Het idee wat ik had werd enorm enthousiast ontvangen. Wauw… wat was dit heerlijk werken met deze band!

 

Bandshoot met Madagaskar
Tagged on:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

contact opnemen