Vitesse gehuldigd in centrum Arnhem

Vitesse gehuldigd in centrum Arnhem

 

Vitesse uit Arnhem won zondag jl. voor het eerst in hun 125 jarig bestaan een grote prijs: de KNVB beker. Na de finale tegen AZ stapten de Arnhemse voetballers met een 2-0 overwinning en een beker het veld af. Uiteraard was het groot feest, maar de dag erop zou het feest nog groter worden door de rondrit en de huldiging in Arnhem.

 

Rondrit

Het begin van de huldiging bestond uit een rondrit met een open bus door de binnenstad van Arnhem. Vertrokken vanaf het Gelredome ging de stoet via de John Frostbrug de stad in om uiteindelijk om 20.00 uur op de Markt aan te komen. Er waren zo’n 13.000 mensen verwacht, maar er stonden ruim 20.000 fans de spelers op te wachten. Een enorme drukte, maar wat een feestvreugde. Sjaals, petten, shirts… alles in het geel-zwart.

 

Vitesse

De spelers van Vitesse werden door het publiek groots onthaald. Vlaggen, sjaals en vuurwerk werd tevoorschijn getoverd om het feest compleet te maken. Vervelende bijkomstigheid is dat er niet alleen gele rookbommen werden gebruikt, maar ook zwarte. Dat gaf even wat moeilijkheden met ademen doordat het een enorme dikke rook was. Met het gebeuren tijdens PSV-Ajax in mijn achterhoofd, was ik niet helemaal blij. Maar goed. Het feest was compleet en iedereen ging uit zijn dak.

Voor Hollandse Hoogte was ik deze avond in Arnhem en maakte daar onder andere deze foto’s.

 

Vitesse gehuldigd in centrum Arnhem
Tagged on:         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

contact opnemen