Ladies Of The Lowlands, een dag mee op stap met top zangeressen

ladies_of_the_lowlands_mudbood_sessions_marcel_krijgsman00008

De Ladies Of The Lowlands. Wat is er mooier dan een dag tussen een aantal van de beste zangeressen van Nederland te vertoeven? Twee keer per jaar komen Kris Berry, Sofie Letitre, Qeaux Qeaux Joans, Yori Swart, Celine Cairo, Fridolijn van Poll, Lavalu en Cato van Dijck bij elkaar om een concert te geven. Een speciale gebeurtenis dus.

Dit keer kwamen de dames op bezoek in Bemmel in een oude boerenschuur bij de Mudboot Sessions. Voor mij de ultieme mogelijkheid om een dagje met deze dames op te trekken en een docu te maken voor en achter de schermen.

Deze Mudboot Sessions waren al ruim tevoren uitverkocht. Bij aankomst bleek ook waarom. Behalve dat het een magische avond zou worden met deze acht mooie zangeressen, was ook de locatie fenomenaal. Midden in de landerijen een oude boerenschuur, met ernaast een ‘camping’ waar geslapen kan worden in tippies. En dat alles in een mooie septemberzon. Hoe mooi wil je het hebben?

Wat volgde was een geweldige dag. De soundcheck gaf soms al koude rillingen. Op het moment dat Celine Cairo het nummer ‘Follow’ inzet, geeft mij een brok in m’n keel. Een vrijwel lege ruimte wordt gevuld met dit mooie nummer. Het geeft mij even het gevoel dat het speciaal voor mij gezongen wordt.

Na de soundcheck, en voor het optreden volgt een diner met eigen gerookte zalm, op een weiland in een mooi nazomers zonnetje en heerlijke gesprekken over muziek, toekomstplannen etc. Mooier kun je het toch niet wensen.

Het optreden wat volgt laat een ademloze zaal achter. Zo mooi en zo intens. Persoonlijke verhalen maken de liedjes nog mooier. Wanneer je ze weer kunt zien? Op 10 mei 2015, in de Kleine Komedie in Amsterdam. Be there!

Ladies Of The Lowlands, een dag mee op stap met top zangeressen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

contact opnemen